2021. február 21., vasárnap

Szeretnél inspiráló szülő lenni boldog, életrevaló gyermeket nevelni?

Jelenlegi kihívások - Új lehetőségek

A látszat csal, kukkantsunk mögé!

A jelenlegi helyzet nem csak a felnőtt korosztály számára hozott kihívásokat.

A fiatalok, akiknek éppen most kell felfedezni, tervezgetni a jövőjüket egyrészt elveszítették a jövőképüket a médiák lehangoló és félelemkeltő üzeneteivel találkozva. Másrészt csupa bizonytalansággal és elkeseredett felnőttekkel vannak körbevéve, erősen korlátozva van a játékterük, a mozgásszabadságuk és a társasági életük. De minden az ellenkezője annak aminek látszik.

Amikor már minden arra késztetett téged, hogy a külvilágon és a körülményeken múlik a Te jó érzésed, akkor végre lökést kaptál arra, hogy önismerettel, meditációval, zenehallgatással kilépj az elmédből, legalábbis a logikus feléből és felfedezhesd önmagad. Túlszárnyalhatod az eddigi valóságodat, amikor jelen vagy, a középpontodból, a belső nyugalmadból nézel körül. Felfedezheted az Univerzum és az energiák működési szabályait.

Mi más lapult még benned, ami most átsegíthet ezen a korlátozott helyzeteten?

Mire vágysz igazán, milyen érzéseket szeretnél átélni? Emlékszel, hogy gyerekkorodban semmi nem állította meg a kíváncsiságodat?

Mit teremthetsz a gyermekeiddel együtt? Maradj nyitott! Végre megtanulhatod önmagad értékeit kiaknázni. Önmagadra támaszkodni. 

Itt az idő, hogy a boldogulásodat és az ő boldogulásukat is megsegítsük olyan eszközökkel, amiket aztán önállóan is alkalmazhatnak életük során. Ráadásul ha ezt a szülők is használják a maguk támogatására, akkor mindjárt 2 legyet üthetünk egy csapásra. Egy kiegyensúlyozott, magabiztos felnőtt mellett a gyermek is nagyobb biztonságban érzi magát. 

A jelenlegi kilátások ugyan nem mindenkit inspirálnak, de az életünk jövőjét a mostani választásaink fogják meghatározni. 

Mi van ha minden pillanatban választhatod az örömöt. Légy rá kíváncsi mitől lehetne könnyedebb? Mi minden okozna élvezetet már most? Ha ez a választásod, hamarosan örömmel töltenek el a fejlemények. Rengeteg élvezetes dolgot élhetsz át ezek között a megváltozott körülmények között is. Énekelhetsz, sétálhatsz, sportolhatsz, táncolhatsz, írhatsz, festhetsz, olvashatsz, játszhatsz. Felfedezheted magad, és tervezgethetsz ezen a látszatvalóságon túl.

Közben ezzel hatással vagy a jövődre. Lelkesebb és kiegyensúlyozottabb lehetsz, és ezzel azt a példát mutatod a gyermekednek, hogy nem adod fel, hogy nem mondtál le az életedről, hogy bizakodva várod a fényt az alagút végén.

Minden csoda 3 napig tart és nem kéne lehúzni a rolót, hiszen ez egy átmeneti időszak. Te választod meg, hogy mire tereled a figyelmedet. Ha az örömöt választod még több örömöt fogsz magadhoz invitálni. Amikor jól érzed magad, jobban érzi magát a tested is. Könnyebben megérted az üzeneteit.   

Elhatároztam, hogy a munkaidőm egyik felében ismét iskolákkal, családokkal és akár fiatal felnőttekkel dolgozom együtt.

Milyen inspiráció lehetek, amivel könnyebben felbukkanhat a fény az alagút végén?

Access Bars tapasztalatok az iskolákban 

Kb. 21 perces felvétel számol be az olaszországi  iskolai tapasztalatokról.

Magyar felirat is bekapcsolható!

"Úgy gondolom, hogy az sokat segítene a családokon, hogyha futtatnák egymás barjait" Egy olasz szülő abból az iskolából, ahol 2 hónapig heti 20 percet használták a bars kezelést.

"A bars egy olyan dolog, hogy emberek jönnek és futtatják a barokat az iskolában, és te lenyugszol és nem vagy többé agresszív és erőszakos."mondta egy 8 éves olasz kisfiú.

           Néhány szó rólam

Kun Eszter vagyok. Eredetileg közgazdász diplomával helyezkedtem el, de átképeztem magam és kineziológiát, hangterápiát tanultam. Természetgyógyász, életvezetési tanácsadó képesítéseket szereztem és elindítottam az egyéni vállalkozásomat. A kineziológia speciális tanulást, beilleszkedést és koncentrációt segítő lehetőségeivel ismerkedtem meg. Amióta gyerekeim vannak (az idősebb 26 éves, a fiatalabb 19) fokozott érdeklődéssel vetettem bele magamat a tanulásba, önismeretbe. Olyan inspiráló, provokáló erővel hatottak rám, hogy bármire hajlandó voltam ránézni, még arra is, hogy miben kell változnom, gyógyulnom. Teljesen őszintén és sebezhetően figyeltem meg és vallottam be magamnak amire a családi kihívások és a gyerekek irányították a figyelmemet. 

 

Amikor egy ismerősöm elcsalt egy Peter Hess féle tibeti hangmasszázskezelésre, akkor tudtam, éreztem, hogy boldogan használnám otthon és a klienseimnél is ezt a szelíd, harmonizáló, ősbizalmat újra felélesztő, elengedő technikát.



Folyamatosan átléptem a korlátaimat, és jobb hatással voltam a gyermekeimre. 

Könnyedén szót értettem bármely korosztállyal és segítettem a szülőknek is önmagukká válni, kiegyensúlyozottabbnak lenni. Tanítottam a kineziológiát és az önismeretet. Hangtálas és művészetterápiás foglalkozásokat tartottam.


Amikor egy olyan házba költöztünk, ami tökéletes adottságokkal rendelkezett egy nyári, medencés gyermektábor befogadására akkor kezdtem el a kreativitásommal, az addig tanultakkal és a tapasztalataimmal egy saját programot kifejleszteni az önértékelés, önismeret, önelfogadás, önbecsülés, érzelmi jóllét és stresslevezetés, kreativitás felszabadítására, kommunikáció és kapcsolatépítés könnyítésére. 5 éven keresztül minden nyáron napközis tábort tartottam 6-16 éves vegyes korosztályú gyermekekkel.

 

A szülők és a gyerekek visszajártak és pozitívak voltak a visszajelzések az iskola részéről is.

Tapasztalatom szerint a gyerekek nyitottak a jobban könnyebben működő megoldásokra, és szívesen veszik ezt olyantól, aki elfogadja és inspirálja őket a folyamatos kritizálás helyett. Hajlandók használni a fejlesztő lehetőségeket a későbbiekben is.

Közben felnőttek a gyerekeim és felbukkant az életemben az Access bars kezelés, ami további lehetőségeket adott az élet könnyítésére.  

A kezelés 1 napos képzésen elsajátítható, és mód van arra is, ha valaki szeretné oktatóként alkalmazni, akkor további két alkalommal ismételni kell más kollégánál. Gyakran jönnek szülők gyerekkel megtanulni ezt a kezelést.

Az Access Consciousness Ifjúsági Nagyköveteként bármely iskolában szívesen tartok bemutatót, vagy akár képzést. 



Jelenleg életvezetési tanácsadóként, trénerként és access facilitátorként dolgozom minden korosztállyal még az üzleti szférában is.

Hogy hatékonyságom miért nem a témától függ? Munkamódszerem titkos összetevője  a nyitottságom és az ítéletmentes jelenlétem.

Lényege, hogy mindenféle betanult szöveg, ítélet és előítélet nélkül a pillanatban érzékelve, következtetés nélkül rátapintok mit kell kérdeznem, hogy a kliens önmagára találjon. Együtt járjuk körül és ismerjük fel, mi az ami most az adott helyzetet korlátozza, a rossz érzéseket okozza. Ráadásul ezt egy olyan elfogadó jelenlétben, amiben az illető, biztonságban és jól érzi magát, és megnyílik az új lehetőségekre.

Mit kellene választani, változtatni, mitől lenne boldog, mi működne az adott esetben, amivel újra önmagaként, lelkesen haladhatna előre? Hol állította meg magát, miről döntötte el, hogy nem lehetséges? Az emberek általában 2-3 lehetőséggel játszanak a fejükben, pedig ezzel félrevezetik magukat. Mi lehetséges a fix nézőpontokon túl? Lehet, hogy a végtelen lehetőségek tárháza?

Személyes kezelésekkel, egyéni és csoportos, akár online képzésekkel járulok hozzá ahhoz, hogy a klienseim önmagukra találjanak és kihozzák magukból a legjobbat, azt ami nekik működik. 

Elérhetőségeim

info@csodakutja.hu +36305599665

https:kuneszter.booked4.us naptáramban lehet időpontot, vagy tanfolyamot találni.

Csodák útja youtube csatornámon több mint 150 inspiráló videó található.

Facebook oldalam

Facebook csoportok:

Az örömöt választom

Így neveld a sárkányodat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése