2014. november 25., kedd

Három hazugság az elhízásról amiből működsz

 by ACCESS ADMINISTRATOR on NOVEMBER 12, 2014

Ez a valóság az elhízásról való hazugságok óriási elkövetője, és ezért van az, hogy annyira sok ember frusztrált a diétákkal, az úgy nevezett “szakértőkkel, önmagukkal és a testükkel kapcsolatban. 
Lehetséges, hogy tudattalanul néhány ezek közül a hazugságok közül működik nálad? Itt van közülük 3, amit lehet, hogy elhittél. 

1-es számú hazugság.
A testünk egy tudattalan tárgy ami az akaratunkat kellene, hogy kövesse. 
Mi van akkor, ha a tested valójában tudatos? Mi van akkor, ha tudja, mi a legjobb neki? Az elképzelés, hogy “uralkodnunk kell” a testünk felett a vallásosok haszonélvezőitől fakad, ami azt mondja nekünk, hogy mi sokkal nagyobbak vagyunk, mint a testünk, csakúgy, mint a föld és az állatvilág. Ez nehéznek vagy könnyűnek tűnik számodra? Mennyi felsőbbrendű nézőpontot kell felvenned ahhoz, hogy ezt elhidd? Működött valaha is ez a nézőpont nálad?
Amint ténylegesen elismerjük azt, hogy a testünk tudatos, mindenféle új lehetőség nyílik meg.  A testünkkel való együttműködés, a rajta való hatalmaskodás helyett, elvisz minket az ellentétből az együttműködés terébe.  Felül tudjuk írni a testünket és annak tudását? Teljes mértékben, habár, az eredmény ritkán az, amit azt gondolunk, hogy lennie kellene és az eredmény ritkán tartós.
Mi lenne, ha tisztelnéd a testedet, ahelyett, hogy uralmat gyakorolnál felette? Mennyi változást hozhatna ez neked?
      
2-es számú hazugság.
A szakértők  többet tudnak arról, hogyan kellene a testeddel bánnod, mint Te. Miért kellene bárkinek jobban tudnia, mint Neked, hogy mi jó a testednek? Nem tűnik egy kicsit nevetségesnek az ötlet, hogy valaki más rendszerét szabod a testedre? A legtöbbünknek korán megtanították, hogy nem bízhatunk magunkban, hogy tudjuk, amit tudunk, és mindig a “ szakértőkben” kell bíznunk. Ez biztosítja, hogy kontrollálhatóak legyünk, és soha ne lépjünk bensőséges kapcsolatba a testünkkel.  Mi lenne, ha hajlandó lennél elkezdeni tudni, mi volt az igazság a számodra, ami magában foglalja a testeddel való kommunikáció és a testedre való hallgatás képességét is? Mi lenne, ha a saját “szakértőddé” válnál?

3-as számú hazugság.
A túlsúlyból való gyógyulás akaraterőt igényel. Az akaraterő fogalmát nagyon számon tartják ebben a valóságban de vegyünk egy közelebbi pillantást arra, valójában mit is von maga után. Az elképzelés azt vonja maga után, hogy el kellene jutnunk egy döntéshez, aztán bizonyos mennyiségű erőt, erőfeszítést és erőszakot magunkra vagy a testünkre pakolni. Vegyétek észre, hogy az “akaraterő” nem kérdés, mint ahogy semmilyen változás lehetősége sincs meg. Milyen jól reagálsz arra, amikor valaki megpróbál rád erőltetni valamit? Ha olyan vagy, mint mi legtöbben, akkor az erőltetés hatalmas mennyiségű ellenállást vált ki és egyfajta “menj a fenébe” hozzáállást! Amikor akaraterőt használunk, arra is szükség van, hogy felülírjuk és elzárjuk a tudásunkat, ha ellentmond azzal, amit már eldöntöttünk, hogy meg kellene tennünk. Ha a testeddel kapcsolatban alkalmazod az akaraterődet, mi az esélye annak, hogy a tested hajlandó azt tenni, amit akarod, hogy tegyen? A semmihez közelít! Minden, amit az akaraterő tesz, az, hogy felállít egy ellenállást, és egy reakciót, és egy csatát. Hajlandó vagy elengedni az akaraterőt a kérdezés és tudás javára?

Ez csak három azok közül a hazugságok közül, amit ez a valóság elkövet az elhízással kapcsolatban. Szeretnél többet tanulni?    
 Az Access Consciousness bemutat egy úttörő tele-sorozatot  az Elhízás Hazugságairól. Lehet, hogy ezeknek a hazugságoknak a felfedezése egy teljesen különbözo módját teremti meg mindannyiunk számára annak, hogy hogyan viszonyulunk és hogyan dolgozunk a testünkkel. Mi van akkor, ha a változás elmaradásának nem túl sok köze van ahhoz, hogy mit eszünk és mennyi testmozgást végzünk, vagy nem végzünk? Gary Douglas, az Access Consciousness alapítója, és Donnielle Carter, a Right Body For You (http://rightbodyforyou.com/) ( Neked Való Jó Test) társszerzője , emberek ezreinek segített sikeresen megváltoztatni a viszonyukat a testükkel az erőszakból és ellentétből az örömteli együttműködés és közösség felé.
Mi van akkor, ha mindennek a fogaskereke az ítélkezés? Donnielle azt mondja:  “Amikor látok valakit, aki el van hízva, akkor soha nem azt látom benne, aki közül van véve zsírral, hanem azt, aki körül van véve ítélkezéssel.” És így folytatja: “Bárki, aki bírálja a testét (és ki nem?) tulajdonképpen erőszakoskodik vele.”  Ez az ítélkezés (erőszak) az, ami felállítja az elhidegülést közöttünk és a testünk között.
Akár óriási mennyiségű súlyt szedünk fel, akár a testünk összeomlik, megtanulni, hogy hogyan állítsuk meg a testünk feletti ítélkezést, egy teljesen különböző lehetőséget teremt meg. Mi van akkor, ha az elhízást nem nehéz megváltoztatni? Mi van akkor, ha jóllakni az ítéletekkel gyilkosabb, mint jóllakni az étellel?  
Érdekel téged az új paradigma, ami megadja neked az eszközöket és az információt ahhoz, hogy sikeresen megváltoztasd azt, ahogy a tested megjelenik?
Mi lenne, ha a tested lehetne a legjobb barátod? Ez a tele-sorozat mindenkinek szól, akinek rendezetlen ügye van a testével, és mindarra a csodára hív meg Téged, ami a tested lehet!
A Hazugságok az Elhízásról December 16.-án kezdődik  Feliratkozás: http://www.accessconsciousness.com/class_details.asp?cid=48616

Gary Douglas, Dr Dain Heer és Ricky Williams beszélt egy teljesen más nézőpontból az elhízásról a Voice America Empowerment Channel Show júniusi kiadásában.

(Fordította Bodnár Eszter) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése